Dialooggroep over misdaad, straf en herstel

© dialoog-herstel

Voor mensen binnen en buiten de muren

Start di 19 september '23
17:30 - 20:15

3 sessies

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Strafinrichting Oudenaarde
Bourgondiëstraat 6
9700 Oudenaarde

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Bekijk alternatieven

Als jij in de media berichten hoort over misdaad en straf, zeg je dan 'eigen schuld, dikke bult'? Is er een alternatief denk je? Kunnen we streven naar herstel voor zowel slachtoffer, dader als samenleving?

Overal in Vlaanderen en Brussel worden dialooggroepen opgericht waar gedetineerden en vrije burgers samenkomen om diepgaande gesprekken te voeren over misdaad, straf en herstel. Ook in Oudenaarde.

Dialooggroepen: Wat betekent dat? En hoe worden de gesprekken gevoerd? Hoe denk jij erover? In de eerste bijeenkomst wonen gedetineerden en vrije burgers aparte sessies bij, waar ze zich verdiepen in drie specifieke onderwerpen: misdaad, straf en herstel. We wisselen meningen, bezorgdheden en dromen uit over hoe de maatschappij zich kan verhouden tot deze vraagstukken.


Vervolgens brengen we in een volgende bijeenkomst de resultaten van deze sessies samen. Zowel burgers als gedetineerden gaan samen in dialoog gaan om antwoorden te vinden. Het doel is om inzichten te verzamelen en te delen, zodat we een beter begrip krijgen van elkaars perspectieven en tot mogelijke oplossingen kunnen komen.


De waardevolle inzichten die voortkomen uit deze dialoogsessies worden meegenomen naar een herstelconferentie die plaatsvindt in november 2023. Tijdens deze conferentie worden aanbevelingen geformuleerd om een samenleving te bevorderen die gericht is op herstel. Het belooft een inspirerende en betekenisvolle gelegenheid te worden om gezamenlijk aan een constructieve toekomst te werken.


Voor meer info en inschrijven voor de herstelconferentie zie https://www.dialoogherstel.org/herstelconferentie.

Praktisch

Gelieve om 17u30 aanwezig te zijn. Je identiteitskaart wordt gecontroleerd en je wordt gescand. Je gsm en bagage worden in in een locker bewaard. Opgelet: als je een prothese hebt, breng dan een medisch attest mee.

Sessies

 • di 19 september '23
  17:30 - 20:15
  Strafinrichting Oudenaarde - Strafinrichting
 • di 26 september '23
  17:30 - 20:15
  Bibliotheek Oudenaarde - Lokaal
 • di 3 oktober '23
  17:30 - 20:15
  Strafinrichting Oudenaarde - Strafinrichting

Locatie(s)

 • Strafinrichting Oudenaarde Bourgondiëstraat 6
  9700 Oudenaarde Toon op kaart
 • Bibliotheek Oudenaarde Markt 35
  9700 Oudenaarde Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Jan Verplaetse

Moraalfilosoof aan de Faculteit Recht en Criminologie, UGent en stuurgroepvoorzitter Moderator…
Meer over Jan Verplaetse

In samenwerking met