Effectief reageren op discriminerende uitspraken

Vorming voor Vrijwilligers

Start do 9 december '21
13:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Online
In uw kot
Online Online

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In twee interactieve sessies leer je ingaan op discriminerende uitspraken van anderen. Wat kun jij doen als individu, wat als groep? Wat heeft effect en welke reactie kies je? Jullie praktijksituaties zijn de rode draad in deze korte vormingsreeks.

Een andere vrijwilliger maakt een neerbuigende opmerking over vluchtelingen. Een familielid spreekt steeds negatief over ‘die vreemdelingen’. Een bezoeker zegt iets onaangenaams over een andere bezoeker. Hoe kun je hier het best op reageren?


In de eerste bijeenkomst kijken we naar microkwetsingen, microkwetsuren en microrevoluties. We kijken in de spiegel en zien stereotypen, vooroordelen en discriminatie. Wat betekent dagelijkse discriminatie voor iemand?


In de tweede sessie kijken we naar manieren om te reageren. Wat kun jij doen als individu, wat als groep? Wat heeft effect en welke reactie kies je? Jullie praktijksituaties zijn de rode draad in deze korte vormingsreeks.


Je schrijft in voor de volledige reeks van 2 sessies.


Als deze activiteit volzet is, zet je dan zeker op de wachtlijst. Misschien krijg je de plaats van iemand die annuleert. En als we later deze activiteit nog eens opnieuw organiseren, dan verwittigen we jou daarover.


Ben je ingeschreven maar kun je toch niet meedoen, annuleer dan alstublieft. Dan krijgt iemand anders jouw plaats.

Sessies

  • do 9 december '21
    13:00 - 16:00
    Online - In uw kot

Locatie(s)

Prijs

  • Gratis
    € 0

Begeleiding

Marijke Van Petegem

Meer over Marijke Van Petegem

In samenwerking met