Filosofische ontmoetingen in de gevangenis

© Public Domain Dedication

Met mensen van binnen en buiten de muren

Start di 22 november '22
18:00 - 20:15

2 sessies

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Strafinrichting Oudenaarde
Bourgondiëstraat 6
9700 Oudenaarde

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Tijdens de eerste bijeenkomst tasten we drie gespreksonderwerpen af: relaties, rechtvaardigheid en identiteit. We kiezen één filosofische vraag uit om verder te onderzoeken. Verwacht geen duidelijk antwoord. Het gaat om de denkoefening, het bewust worden van overtuigingen en redeneringen.

Tijdens de eerste bijeenkomst tasten we drie gespreksonderwerpen af: relaties, rechtvaardigheid en identiteit. We kiezen één filosofische vraag uit om verder te onderzoeken. Verwacht geen duidelijk antwoord. Het gaat om de denkoefening, het bewust worden van overtuigingen en redeneringen. We dagen je uit om zorgvuldig te formuleren, argumenteren, te luisteren en vragen te stellen. Alex Klijn zet aan tot nadenken door vragen te stellen en zorgt voor evenwicht tussen filosofische diepgang en ontspannen gesprek.

De tweede bijeenkomst werken we verder binnen het gekozen thema. Je komt te weten hoe grote filosofen over de betrokken filosofische kwestie denken. Brecht De Coene licht het centrale idee toe van de diverse filosofen waarna we in discussie gaan. Er wordt nagedacht over de praktische relevantie ervan.

Burgers en gedetineerden nemen samen deel aan deze filosofische ontmoetingen die in de gevangenis van Oudenaarde doorgaan.

Dit initiatief kadert binnen het project Dialoog.

Praktisch

Gelieve om 17u30 aanwezig te zijn. Je identiteitskaart wordt gecontroleerd, je wordt gescand en moet je gsm en bagage afgeven en in een locker bewaren. Opgelet: als je een prothese hebt, breng dan een medisch attest mee.

Sessies

 • di 22 november '22
  18:00 - 20:15
  Strafinrichting Oudenaarde - Default
 • di 29 november '22
  18:00 - 20:15
  Strafinrichting Oudenaarde - Default

Locatie(s)

 • Strafinrichting Oudenaarde Bourgondiëstraat 6
  9700 Oudenaarde Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Alex Klijn

Alex Klijn (45 jaar) begeleidt filosofische cafés, cursussen rond het brein en mindfulness.…
Meer over Alex Klijn

Brecht Decoene

Meer over Brecht Decoene

In samenwerking met