Itsme installeren en gebruiken

© Itsme

Je online identiteit bevestigen

Start do 19 oktober '23
13:30 - 15:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Lokaal Dienstencentrum Egmont
Arthur Gevaertlaan z/n
9620 Zottegem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Itsme gebruiken is eigenlijk niet zo moeilijk. De app installeren en instellen vraagt echter wel wat concentratie en zelfvertrouwen. Tijdens deze sessie krijg je meer informatie over Itsme, online identiteit, veiligheid,... Nadien kan je onder begeleiding Itsme installeren en testen.

De overheid tracht het haar burgers gemakkelijker te maken door steeds meer diensten online aan te bieden: inloggen bij je ziekenfonds, een betaling bevestigen bij je bank, je verzekering controleren, een aanvraag doen bij je gemeente, je pensioen online bekijken.... Alleen gebruikt 49% van de bevolking deze diensten niet digitaal. Omdat het vaak over gevoelige informatie gaat en alles veilig moet gebeuren zijn extra maatregelen nodig. Itsme is zo'n veilige inlogmethode.


En zoals het vaak gaat maken deze extra maatregelen het er niet eenvoudiger op. Tijdens deze infosessie kom je meer te weten en krijg je de kans om onder begeleiding Itsme zelf op je toestel te installeren.


Bereid je in dat geval wel goed voor en breng het volgende mee: smartphone of IPhone, bankkaart, bankkaartlezer, identiteitskaart, pincode bankkaart en pincode identiteitskaart. Zorg voor een volle batterij en zorg ook dat je de gegevens van de App Store of Play Store bij hebt of kent. We gaan ervan uit dat je de basiswerking van je toestel onder de knie hebt.


Inschrijven via Lokaal dienstencentrum Egmont.

Meedoen

Inschrijven via het Lokaal Dienstencentrum Egmont: 09/364.56.95 of Ldcegmont@ocmw.zottegem.be.

Praktisch

Bereid je in dat geval wel goed voor en breng het volgende mee: smartphone of IPhone, bankkaart, bankkaartlezer, identiteitskaart, de pincode van je bankkaart en de pincode van je identiteitskaart. Zorg voor een volle batterij en zorg ook dat je de gegevens van de App Store of Play Store bij hebt of kent. We gaan ervan uit dat je de basiswerking van je toestel onder de knie hebt..

Sessies

 • do 19 oktober '23
  13:30 - 15:30
  Lokaal Dienstencentrum Egmont - cafetaria

Locatie(s)

 • Lokaal Dienstencentrum Egmont Arthur Gevaertlaan z/n
  9620 Zottegem Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Stefaan Van der Biest

Stafmedewerker
Meer over Stefaan Van der Biest

Kevin Descheemaeker

Meer over Kevin Descheemaeker

In samenwerking met

 • Projectvereniging Route42