Mensen zonder wettig verblijf?

© Mart Production via Pexels_Public Domain Dedication

Vorming voor vrijwilligers

Start di 15 februari '22
19:00 - 21:30

2 sessies

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Begeleiding

Mensen zonder wettig verblijf vormen een heel kwetsbare groep. Dit komt omdat het ontbreken van een legale verblijfsstatus de toegang tot grondrechten sterk belemmert. De aanwezigheid van deze doelgroep op het grondgebied is geen voorbijgaand verschijnsel, maar een structureel maatschappelijk gegeven.

Deze praktijkgerichte vorming richt zich naar vrijwilligers die met heel wat vragen zitten over deze doelgroep. In een eerste sessie krijgen jullie ondermeer antwoord op volgende vragen: Kunnen burgers van de unie hier ook onwettig verblijven? Mogen wij mensen zonder wettig verblijf helpen? Hebben deze mensen rechten? Waarom worden sommigen gedwongen gerepatrieerd en andere niet? Wat betekent regularisatie? In een tweede vervolgsessie gaan we aan de slag met specifieke casussen aangebracht door de deelnemers.

Begeleider: Geert Matthys is als docent vreemdelingenrecht en als onderzoeker verbonden aan de Arteveldehogeschool. Voorheen werkte hij onder meer voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen, het Oost-Vlaams Diversiteitscentrum , het Vlaams Minderhedencentrum en de dienst vreemdelingenrecht van het Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering.

Als deze activiteit volzet is, zet je dan zeker op de wachtlijst. Misschien krijg je de plaats van iemand die annuleert. En als we later deze activiteit nog eens opnieuw organiseren, dan verwittigen we jou daarover.

Ben je ingeschreven maar kun je toch niet meedoen, annuleer dan alstublieft. Dan krijgt iemand anders jouw plaats.


Sessies

  • di 15 februari '22
    19:00 - 21:30
  • di 22 februari '22
    19:00 - 21:30

Prijs

  • Gratis
    € 0

Begeleiding

Geert Matthys

Meer over Geert Matthys

In samenwerking met