Vluchtelingen en nieuwkomers begeleiden naar opleiding en werk

Voor vrijwilligers

Start do 17 maart '22
13:30 - 16:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Administratief Centrum Aalst
Werf 9
9300 Aalst

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wil jij de nieuwkomer op weg helpen bij het vinden van een job of een gepaste opleiding? We bieden je een model aan om de talenten en competenties van de nieuwkomer in kaart te brengen, via het stellen van de juiste vragen. Daarnaast geven we een overzicht van de tewerkstellingsmaatregelen die kunnen helpen bij het vinden van een job. Je krijgt ook zicht op de belangrijke spelers op de arbeidsmarkt.

We vertrekken vanuit enkele verhalen van (ooit) nieuwkomers. Wat heeft er bij hen voor gezorgd dat ze werk vonden? Dat ze doorzetten in hun zoektocht? Welke hindernissen hebben ze ervaren? Wat en wie hielp hen om die te overwinnen?

Als deze activiteit volzet is, zet je dan zeker op de wachtlijst. Misschien krijg je de plaats van iemand die annuleert. En als we later deze activiteit nog eens opnieuw organiseren, dan verwittigen we jou daarover.

Ben je ingeschreven maar kun je toch niet meedoen, annuleer dan alstublieft. Dan krijgt iemand anders jouw plaats.


Wil jij de nieuwkomer op weg helpen bij het vinden van een job of een gepaste opleiding? We vertrekken vanuit enkele verhalen van (ooit) nieuwkomers. Wat heeft er bij hen voor gezorgd dat ze werk vonden? Dat ze doorzetten in hun zoektocht? Wat en wie hielp hen om die te overwinnen? Wil je graag extra handvaten? Schrijf je dan in voor deze sessie!

Sessies

  • do 17 maart '22
    13:30 - 16:00
    Administratief Centrum Aalst - Standaard lokaal

Locatie(s)

Prijs

  • Gratis
    € 0

Begeleiding

Caroline Mathys

Meer over Caroline Mathys

Zülheyha Kolcu

Meer over Zülheyha Kolcu

Rony Holvoet

Meer over Rony Holvoet

In samenwerking met