Zelfvoorzienend leven, hoe doe je dat?

© pexels

Over voeding, energie en klimaatbewustzijn

Start do 27 april '23
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar HuisvandeMens Aalst
Koolstraat 80-82
9300 Aalst

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Heidelien Bultynck leeft onafhankelijk en vrij. Haar verhaal is inspirerend en daagt ons uit om na te denken over onze grote nood aan energiebronnen en grondstoffen. Heidelien is eigenaar van een lapje grond en leeft in een bescheiden woonruimte in een bos, onafhankelijk en vrij om haar onderbouwde ideeën van duurzaam en ecologisch leven vorm te geven.


Ze leeft zelfvoorzienend. Dit betekent dat ze zelf zorgt voor voeding, elektriciteit, warm water en verwarming. Ze is niet aangesloten aan de energienetten noch aan de watervoorziening. Enkel voor drinkbaar water schakelt ze tijdelijk haar ouders in.


Daarnaast maakt ze haar eigen wasproducten met klimop, kent ze de permacultuur als geen andere en deelt ze wekelijks met de leerlingen van de Steinerschool in Aalst haar kennis over hoe je een moestuin of een voedselbos kunt aanleggen, onderhouden en kruiden, groenten en fruit

telen, enz.


Hoe ze op 25 m2 woonruimte en 3500 m2 buitenruimte haar leven vormgeeft en hoe handig en zuinig ze om gaat met bouwmaterialen vertelt ze graag aan iedereen die geïnspireerd wil worden.

Sessies

  • do 27 april '23
    19:30 - 21:00
    HuisvandeMens Aalst - Default

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardprijs
    € 5

Begeleiding

Heldelien Bultynck

Meer over Heldelien Bultynck

In samenwerking met

  • HuisvandeMens Aalst