Opleiding begeleider SamenLezen

SamenLezen is een toffe manier om mensen met diverse achtergronden met mekaar te verbinden door mooie teksten. Het brengt literatuur en poëzie op plekken waar ze niet vanzelfsprekend aanwezig is.

25 samenlezen opleiding

Er wordt letterlijk samen gelezen: iemand leest luidop een kortverhaal uit de wereldliteratuur voor en de deelnemers luisteren. De begeleider bouwt pauzes in. Dan wordt er soms spontaan, soms na een vraag, over de tekst gesproken. Zo ontstaat een gesprek naar aanleiding van de tekst over …het leven.

Hetzelfde doen we dan met een gedicht. Meer info op https://avansa-vlad.be/projecten/samenlezen

Heb je belangstelling om zo’n groep te begeleiden?

Goed nieuws! Een nieuwe opleiding tot SamenLezen-begeleider komt eraan in augustus.

Wanneer?

Dit jaar gaat de opleiding door op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 februari in Kasteel Borluut (Kleine Gentstraat 69) in Sint-Denijs-Westrem.

Kostprijs?

300 euro voor de driedaagse opleiding, 60 euro voor een tweede persoon van dezelfde organisatie (omdat we duo-begeleiding willen stimuleren). Inbegrepen: syllabus, boek 'Samen sterke verhalen vertellen' of 'Grenzeloos', tekstendatabank, broodjeslunch.

Wat mag je verwachten op deze opleiding?

Een onderdompeling in SamenLezen op alle fronten: het ervaren, observeren en reflecteren wat er precies plaatsvindt, voorbereiden, vragen stellen, stops plaatsen in de tekst, gedichten en verhalen zoeken, zelf begeleiden...We omkaderen dit met nuttige inzichten in de methodiek, het structureren van gesprekken, begeleidershouding, ervaringen met doelgroepen en teksten enz. Kortom: een ervaringsgerichte driedaagse met veel oefeningen, tips, leesmateriaal en feedback.

Meer info en inschrijven kan bij sonja.focketyn@avansa-vlad.be.

We nemen contact op voor een persoonlijk gesprek.

Datum bericht di 19 december '23