Verkiezingen in 2024. Wat zijn Avansa's plannen?

Verkiezingen 2024 3

Goesting gekregen?

Welkom op donderdag 25/01/’24 (13u30-14u30).

Goesting, maar kan je er toch niet bij zijn?

Laat het weten aan sofie.verspeeten@avansa-vlad.be of geef haar een seintje via 0488/06 33 88.
Ze houdt jou graag op de hoogte.

2024. Een verkiezingsjaar. Heel wat kansen, noden, invalshoeken én uitdagingen voor het middenveld. En haar partners. Avansa kan zich voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar de plannen van Avansa Vlaamse Ardennen-Dender rond al die verkiezingen. En hoe jij met jouw organisatie hierop kan inhaken en/of hoe Avansa’s plannen die van jouw organisatie kunnen versterken. Tijd om even samen rond de (online) tafel te zitten en af te stemmen dus.

We nodigen jou dan ook hartelijk uit naar een online infosessie op donderdag 25 januari 2024!

Vijf (5!) verkiezingen staan er dit jaar op de planning: Europese, federale, Vlaamse, provinciale en gemeenteraadsverkiezingen. Gelukkig gebundeld op 2 dagen: de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen zijn gepland op 9 juni 2024, de provinciale en gemeenteraadsverkiezingen staan geprikt op 13 oktober 2024.

De verkiezingsresultaten en de mogelijke impact op onze samenleving, op onze sector. De invloed van sociale media en haar fake news. Het – voor velen – ongekende stemrecht bij de Europese verkiezingen voor 16-18 jarige Belgen & alle EU-burgers vanaf 16 jaar en bij de gemeenteraadsverkiezingen voor alle niet-Belgen. De afschaffing van de opkomstplicht bij de provinciale en gemeenteraadsverkiezingen. De steeds groter wordende druk op de democratie… Heel wat kansen, invalshoeken én uitdagingen😊.

Wij zullen vanuit een aantal verschillende invalshoeken mensen verbinden, bewegen en aan het leren zetten rondom de verkiezingen. En in extenso rondom Democratie an sich. We zouden het geweldig vinden als we hier en daar op jou en jouw organisatie mogen rekenen (bijvoorbeeld door onze acties en activiteiten te verspreiden in jouw communicatiekanalen). Tegelijk is Avansa ook nieuwsgierig hoe onze organisatie de plannen van jouw organisatie kan ondersteunen en versterken.

Datum bericht di 19 december '23