Maart 2022 - mei 2022

Inspiratie- en netwerkmoment

State of the Region

Bedankt aan alle aanwezigen

Partners, bestuursleden, vrijwilligers, organisaties, burgerinitiatieven... we hopen dat jullie een boeiende, inspirerende dag mochten beleven!

Heb je vragen? Contacteer info@avansa-vlad.be.

Enkele reacties ...

Bekijk de aftermovie met enkele reacties van deelnemers en organisatoren. Je kan ook enkele van de oproepen van ons ‘Vraag & aanbodbord’ ontdekken hierin…

  • Charlotte Geeraert - NetwerkAalst
  • Koen Van de Merkct - Avansa Waas en Dender
  • Joke Steenhoudt - Mensen voor mensen
  • Trees De Bruyne - Smuljungle Aalst
  • Filip De Bodt - Climaxi
  • Elke Verhaeghe - De Federatie

Een terugblik op het programma

Tof dat je er bij was! Op 5 mei ontvingen we maar liefst 116 deelnemers, allen geëngageerde burgers, burgerinitiatieven, betaalde 1organisatiemedewerkers, vrijwilligers, bestaande organisaties en nieuwe initiatieven bij Netwerk Aalst voor de State of the Region.

We organiseerden dit inspiratie- en netwerkmoment om samen de staat op te maken van verbondenheid, van wie wil mee trekken en duwen aan de kar in onze regio.

Wie deelnam, ontving van ons een link om dit evenement te evalueren. De mail niet gezien of nog niet geantwoord?

Fijne interessante workshops en de kans om te ontmoeten

Keynote speaker: Koenraad De Pauw

In de namiddag kwam gastspreker Koenraad De Pauw van Strategies en Leaders aan het woord. De kern van zijn boodschap was duidelijk: sociale verandering creëer je vooral door samen te doen en actief campagne te voeren!

Workshops in de namiddag en avond

Binnenkort publiceren we nog meer informatie en verlagen van verschillende workshops. Als je hebt deelgenomen, ontvang je persoonlijk de presentatie in je mailbox.

Netwerkmarkt

Tijdens de Netwerkmarkt werd heel wat inspiratie gedeeld, nieuwe connecties gemaakt, maar daarnaast kon je ook muzikant Moufadhel Adhoum aan het werk zien, deelnemen aan de Mentimeter en enkele interviews meepikken.

Randactiviteiten

Try-out van de levende bibliotheek

6 levende boeken, elk Boek in een tête à tête met één lezer.

Zoals in een bibliotheek konden geïnteresseerden een boek reserveren, afgaand op de titel en de flaptekst. Op een rustig plekje in de Belle Epoquezaal van Netwerk Aalst streken Boek en lezer samen een halfuur neer. Elk verhaal gaat over verlies en -vooral- over veerkracht. In de dappere en ontroerende persoonlijke verhalen leert de lezer iemand kennen van vlees en bloed, ver voorbij ieder cliché.

Na afloop konden lezers hun reacties kwijt in een reflectieboek en een evaluatieformulier.

De Levende bibliotheek op jouw evenement?

De levende bibliotheek deze zomer ook op jouw evenement, (buurt)feest, opendeurdag, festival, opening?

Avansa lanceerde dit project in samenwerking met het Agentschap Integratie en Inburgering.

Levende bib reacties

Vraag-aanbodmuur

Organisaties konden op onze vraag-aanbodmuur oproepen delen. Vrijwilligers, freelancers, oproepen tot samenwerking ...

Ontdek hieronder alle boodschappen:

TV Avansa

Tijdens het evenement kon je een video-compilatie bekijken om een beeld te krijgen van wat Avansa Vlaamse Ardennen-Dender nu precies doet … . Ook een videofragment van onze ‘buren’ Avansa Waas en Dender over de Samentuin De Puithoek zit in deze videocompilatie verwerkt.

Bekijk TV Avansa:

Fotografen

De foto's op deze pagina werden genomen door huisfotograaf Stefaan Van der Biest en de fotografe Sophie Nuytten van De Federatie.