Klimaattolerante bomen

© Creative commons

voor een coolere toekomst

Start wo 2 oktober '24
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Huis vandeMens Ronse
Zuidstraat 13
9600 Ronse

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Welke boomsoortenkeuze maken we het beste als we denken aan een veranderend klimaat en stedelijke microklimaten.

Daarover gaan we het in deze lezing vooral hebben.

Waar vroeger vooral inheemse boom- en bosaanplantingen gekozen werden, wordt er nu ook gekeken naar uitheemse soorten die bijvoorbeeld in een microklimaat van de stad goed gedijen.


Bart Backaert met 40 jaar ervaring bij de groendienst van stad Aalst waarvan 20 jaar als hoofdbrigadier, komt ons hierin wegwijs maken.

Hij heeft een passie voor bomen en een bezorgdheid over hoe de natuur gedijt. Met zijn verteltalent en straffe verhalen neemt hij je vlot mee in de wereld van bomen.


Dat ons klimaat aan het veranderen is kunnen we niet meer ontkennen. Zeker nu er jaar na jaar records sneuvelen van warmste, natste, ... jaar sinds de start van de meteorologische metingen in 1833. Klimaatverandering is een feit en daarom zijn wereldwijd landen in actie geschoten om onze planeet leefbaar te houden voor iedereen.


Een van die acties die we allemaal kunnen ondernemen is het planten van bomen en protesteren als bossen dreigen gekapt te worden.


Waarom dit zo belangrijk is in tijden van klimaatverandering kom je op deze avond te weten en wie weet kijk je met een heel andere blik naar bomen na het horen van Bart zijn verhaal.

Sessies

  • wo 2 oktober '24
    19:30 - 22:00
    Huis vandeMens Ronse - huisvandeMens lokaal

Locatie(s)

Prijs

  • Gratis
    € 0

Begeleiding

Bart Backaert

Meer over Bart Backaert

In samenwerking met