MailArt

© Evelien Niemegeers

Creatieve dialoog tussen burgers en gedetineerden

Start wo 24 april '24
19:00 - 20:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Avansa Vlaamse Ardennen-Dender vzw
Sint-Annastraat 8
9620 Zottegem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Gezocht: 15 creatievelingen die samen met 15 gedetineerden samen kunst willen maken. Alle deelnemers, zowel burgers als gedetineerden, gaan individueel, vanop de eigen cel of huiskamer, aan de slag met een kunstwerk. Elk kunstwerk heeft een eigen onderwerp.


Schrijf je in voor de online bijeenkomst op 24 april van 19u tot 20u30.

Bij de start komen de vrije burgers online samen en kiezen onderwerpen uit. Ook de gedetineerden maken een lijst van onderwerpen. In totaal werken er 4 personen aan 1 kunstwerk per onderwerp. De kunstwerken worden uitgewisseld via de post. Er zal geen onderling persoonlijk contact zijn tijdens het creatieve proces.


Je engageert je om in 3 kunstwerken in 3 verschillende onderwerpen mee te werken. Via de post worden de werken uitgewisseld. Er wordt een ontmoetingsmoment tussen alle creatievelingen waarbij alle werken worden tentoongesteld.


Ontstaan: in 1943 schoof Ray Johnson, een Amerikaans beeldend kunstenaar, een ansichtkaart door een brievenbus. Dit was niet zomaar een kaart, maar het begin van een kunstbeweging die bekendstaat als mail art, post-kunst. Kleine werken van verschillende materialen die door een brievenbus passen, en als kunst worden gezien op het moment dat ze verzonden zijn.

Praktisch

Deelnemen is gratis, maar we verwachten dat je zelf het kunstwerk steeds terugstuurt naar ons. De bijhorende envelop en postzegels worden door ons voorzien.

Sessies

 • wo 24 april '24
  19:00 - 20:30
  Avansa Vlaamse Ardennen-Dender vzw - Online

Locatie(s)

 • Avansa Vlaamse Ardennen-Dender vzw Sint-Annastraat 8
  9620 Zottegem Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Marijke Verleyen

Stafmedewerker
Meer over Marijke Verleyen

In samenwerking met