Burgerschap

Gaandeweg Skanjbeek

Een kaart vol verhalen

Gaandeweg Skanjbeek

Deze verhalenwandelkaart nodigt jou, wandelaar en luisteraar, uit om Schendelbeke te ontdekken. Ze brengt je langs verborgen weggetjes en charmante plekjes en onthult verhalen die verscholen liggen in bermen, stenen en bomen.

De kaart is een initiatief van de dorpsraad van Schendelbeke (Geraardsbergen), die zich inzet voor de levenskwaliteit in het dorp.

Op 11 juli organiseert de dorpsraad een wandeling waarop een aantal verhalen over Schendelbeke live worden verteld. Vanaf dan wordt de verhalenwandelkaart gratis verspreid in het dorp. Nieuwe inwoners en bezoekers ontdekken er veilige wandel- en fietswegeltjes door, leren er speciale plaatsen mee kennen én de verhalen die zich daar verschuilen.

Voor mensen die er al heel hun leven wonen is het een herontdekking van hun dorp. De nieuwe en oude verhalen worden verteld door inwoners en door professionele vertellers. Met een smart phone zijn ze te beluisteren via een qr-code op de kaart,

De kaart kan vanaf 12 juli aangevraagd worden via de website van de dorpsraad www.dorpsraadschendelbeke.be


De directeur van het plaatselijke schooltje meldde:

Ik heb meegedaan omdat ik de stem van onze kleuters graag wilde laten horen. Ook zij hebben recht op inspraak en hun mening telt ook zeker. De voorbereiding (zonder opname) liep vlotter dan de opname zelf (kleuters kan je – als ze spontaan vertellen – niet in een bepaalde richting sturen) maar ik ben supertrots (…)
Karolien Noël-Dero, directeur Sint-Catharinacollege Schendelbeke


Avansa Vlaamse Ardennen-Dender werkte samen met de dorpsraad en met Club Jaecques vzw aan de realisatie van de kaart in het kader van een Leaderproject ‘Dorp Dynamiek’ (2018-2021)


Datum bericht di 8 juni '21