Jij verdient (spontaan) applaus!

Waar ben jij goed in? Wat is jouw sterkte? Waar verdien jij dus wel eens een applaus voor? We blikken vandaag ter gelegenheid van de Werelddag voor Geestelijke gezondheid terug op de applauscirkel van vorige dinsdag in Zottegem.

applauscirkel Zottegem 2022

10 oktober is Werelddag voor de Geestelijke gezondheid.

We hebben allemaal sterktes waar we trots op mogen zijn. Alleen… soms zien we ze niet of lijken ze vanzelfsprekend. Jezelf zien in je kracht en jezelf waarderen vormt nochtans een buffer tegen moeilijke ervaringen en zorgt ervoor dat je kan terugveren op momenten dat het moeilijker gaat. Dat noemen we veerkracht.

En veerkracht versterken doe je niet alleen. Anderen zijn belangrijk voor onze eigen veerkracht, net zoals wij belangrijk zijn voor de veerkracht van anderen. Sta daarom vandaag eens stil bij je sterktes en talenten en hoe je deze kan inzetten om anderen te helpen. Want samen zijn we veerKRACHTig!

Applauscirkel in Zottegem

Op dinsdag 4 oktober werden nietsvermoedende passanten verrast met een daverend applaus als ze op de markt door een met krijt getekende applauscirkel liepen.

Met verschillende partners kwamen we op het idee om via een ludieke actie mensen te laten stilstaan bij hun innerlijke kracht en talenten. We wilden met deze actie mensen een goed gevoel geven, maar ook sensibiliseren. Folders en andere informatie waren ter bechikking, zoals bijvoorbeeld de geluksdriehoek.

Het motto van de 10-daagse van de Geestelijke gezondheidszorg dit jaar is 'Samen veerKRACHTIG'. De nood om mentaal welzijn bespreekbaar te maken en om het aanbod in de geestelijke gezondheidszorg dichter bij de mensen te brengen is groot. Drempels verlagen om om hulp te vragen is een KRACHTig signaal!

Aldus Lieselot Geeraert van Logo Gezond+ vzw in een interview met NUUS Zottegem.

Wij van Avansa stuurden applausmeesters van dienst Emmelien Torps (stagiaire) en Yves Van Reusel (educatief medewerker).

Spontaan applaus ook voor hen! 💐

Complimentje voor Emmelien en Yves
bordjes met spreuken_applauscirkel

Bordjes met spreuken en woorden gelinkt aan positieve geestelijke gezondheid, zoals: ‘Je bent sterker dan je denkt’, ‘Gras groeit niet rapper door eraan te trekken’ of ‘Je bent de liefde van jouw leven' versterkten de boodschap die we die dag wilden geven:

Bekijk de video van AVS, over de applauscirkel in Oudenaarde:

Datum bericht ma 10 oktober '22