Terugblik op het Klimaatfestival

Op de eerste zaterdag van de herfstvakantie organiseerde Avansa een klimaatfestival in Zottegem! En dat deden we niet alleen, maar samen met vele enthousiaste burgers en partnerorganisaties. Op deze pagina vind je een terugblik op die dag.

Raamdeco kliimaatfestival 28 oktober

Een klimaat-FESTIVAL?!, hoor ik je denken.

Tuurlijk! We vieren alle goede initiatieven en acties die al gebeuren. Zo krijgt iedereen zin om zelf ook deel uit te maken van een groeiende klimaatbeweging.

Is alles dan zo positief?

Dat nu ook weer niet. mag allemaal wat sneller en vaak is een kritische blik meer dan nodig. Net daarom bekijken we samen hoe we het verschil kunnen maken.

Waar zetten we met dit klimaatfestival op in?

  • We zetten goede initiatieven, positieve praktijken en toonaangevende organisaties graag in de kijker.
  • We zorgen voor massa’s inspiratie over hoe je als burger of organisatie zelf kleine, haalbare stappen kunt zetten die bij je passen.
  • We zetten in op sfeer en ontmoeting. Je staat er immers niet alleen voor. Leer anderen kennen met gelijkaardige dromen, hopen en bezorgdheden.

Er stond heel wat geprogrammeerd op zaterdag 28 oktober!

Met een fotoverslag willen we je graag laten meegenieten van hoe deze dag verlopen is. Een paar honderd deelnemers kwamen langs, gingen er met elkaar in gesprek en keerden terug naar huis met vernieuwde ideeën en inzichten.

In de voor- en namiddag waren er verschillende activiteiten, workshops en animatie.

Standhouders tijdens de inspiratiemarkt

Op het inspiratiemarktje stonden dan 25 boeiende standhouders staan er voor je klaar om meer uitleg te geven over hun lokale initiatieven en projecten. Dit was het kloppend hart van het Klimaatfestival. Het geheel werd opgeluisterd met een streepje muziek en Je kon genieten van een jongleershow tegen sociaal klimaatonrecht.

Standhouders blogartikel
KLIMATENNETWERK visuals FB postkaart

Dit klimaatfestival is meteen ook de opstart van een heus KliMaatNetwerk

Ontdek meer over het KlimatenNetwerk

Komende activiteiten:

  • 3/12: Klimaatmars in Brussel
  • 11/12: 2e bijeenkomst om 19u bij Maboel in t Gildenhuis
Datum bericht di 21 november '23