Burgerschap

Minister Somers online op bezoek bij Babbelonië

Minister Bart Somers nam deel aan Babbelonië in Geraardsbergen. Hij stelde veel vragen over Babbelonië en was vooral geïnteresseerd in hoe we tijdens corona online verder gaan met de groepen.

Wekelijks ontmoeten Nederlandstaligen en anderstaligen elkaar en praten in kleine groepjes over uiteenlopende onderwerpen. Het gaat in totaal over 14 verschillende groepen in Oost-Vlaanderen. Via de videobeldienst van Zoom praten de deelnemers met elkaar vanuit hun eigen huiskamer. De minister was duidelijk onder de indruk van de inzet en de positieve ingesteldheid.

Hij nam even deel aan het gesprek. Op de vraag wat hem gelukkig maakt antwoordde hij: “Mensen die nieuw zijn in Vlaanderen. Die op een aangename manier met elkaar in contact zijn, van elkaar dingen leren, Nederlands leren, een positieve ingesteldheid hebben, mekaar niet in de steek laten, zorg dragen voor elkaar. Dat zijn dingen die me gelukkig maken ook als Minister. Dat maakt dat je vertrouwen kan hebben dat het goed komt in onze samenleving.’ ‘Integreren is iets dat je niet op papier doet. Integreren is samenleven met elkaar. Dat vraagt ook een inspanning van de Vlaamse Vlamingen.”

En dat klopt! In Babbelonië ontdek je de wereld in je eigen stad. Je ontdekt nieuwe ideeën, gewoontes, je kan je eigen mening aftoetsen aan dat van anderen, … je ontmoet mensen uit je eigen stad. De grote en kleine verhalen van mensen komen ter sprake. Via www.babbelonië.be kan je terugvinden waar en wanneer een Babbeloniëgroep samenkomt en kan je laten weten dat je zelf wil deelnemen.

Alvast welkom!

Datum bericht wo 10 februari '21