Open de ruimte in de Vlaamse Ardennen

Op woensdag 30 november organiseren we een ontmoeting tussen burgers, boeren en bestuurders. In dit blogartikel nemen we samen met jou al even een duik in het opzet van het evenement, lees snel verder onder de afbeelding om te weten te komen wat je van deze boeiende dag vol ontmoeting kan verwachten.

DSC 0264

Samen denken we na over hoe we ons mooie landschap beschermen en hoe we de open ruimte kwalitatief invullen. De focus ligt op het inspireren rond goede praktijkvoorbeelden, het benadrukken van dialoog en respect en het oproepen tot samenwerking. Het exacte programma is nog in opmaak en wordt begin oktober bekendgemaakt. Hieronder volgt een eerste omschrijving van wat je op deze dag kan verwachten.

De dag wordt opgesplitst in drie grote delen:

  • 15u30-17u30: In het namiddagprogramma leggen we de focus op de open ruimte bekeken vanuit het perspectief van de ruimtelijke ordening. Een sterke keynote spreker wordt afgewisseld met inspirerende praktijkgetuigenissen. Een niet te missen onderdeel voor politici en ambtenaren uit lokale overheden, maar ook interessant voor geëngageerde burgers uit de regio.
  • 17u45-19u45: Aansluitend volgt het hoofdprogramma waarop we alle deelnemers samenbrengen. Starten doen we met een boeiende toelichting vanuit de projectpartners. Onze ervaringen uit twee jaar projectwerk rond ‘Open Ruimte’ delen we met het publiek. Daarna is er keuze tussen verschillende workshops met uiteenlopende thema’s. Voor elk wat wils. Aansluitend nodigen we iedereen uit voor een hapje en een drankje op de korte keten proeverij markt. Hier ontmoeten burgers, boeren en bestuurders elkaar.
  • 20u-21u30: In het avondprogramma leggen we de focus op een zinvol bodemgebruik in landschap en tuin. Een programma boordevol inspiratie specifiek gericht op boeren en burgers en alle mogelijke samenwerkingen tussen beiden.Interesse? Schrijf je nu al in via de link hieronder naar de activiteit.

Datum bericht di 28 juni '22