Februari 2024 - …

Een verbindend KliMatenNetwerk in onze regio

29 januari 2024 2
29 januari 2024 1

Zin om mee na te denken, of uitvoering te geven aan de werking van de Klimaten?

Samen naar beter!

Waarom een KliMatenNetwerk?

Vele inwoners en organisaties zetten al stappen in de goede richting en ondernemen reeds vele acties. Toch hebben velen het gevoel er vaak alleen voor te staan.

Het Klimaten netwerk droomt ervan om deze enthousiaste burgers, organisaties en initiatieven met elkaar te verbinden. Het Klimaten netwerk is geen aparte werking op zich, maar wil de (missing?) link vormen tussen de reeds bestaande werkingen.

Wat typeert De KliMaten?

Klimaten geloven erin dat we samen meer kunnen bereiken en zo een stapje dichter zijn bij een gewenste duurzame toekomst. Het doel is om steeds meer en meer inwoners goesting te doen krijgen om deel uit te maken van deze groeiende groep Klimaten.

Een kliMaat kenmerkt zich door een positieve aanpak, een open houding en het geloof dat elke actie daadwerkelijk een verschil maakt.

Waar willen we met de Klimaten op inzetten?

We zijn volop bezig met het scherpstellen van de doelstellingen van het Klimaten netwerk. De Klimaten willen vooral inspelen op onderstaande noden:

  • Burgers en organisaties hebben vaker het gevoel er alleen voor te staan en willen medestaanders ontmoeten.
  • Het brede publiek wordt graag op prikkelende wijze geïnspireerd rond goede praktijken en positieve keuzes die garant staan voor een volhoudbare toekomst.
  • Inwoners ontdekken met plezier welke organisaties actief zijn, welke initiatieven worden opgezet, welke ideeën er broeden. Kortom, wat er leeft in de regio.

Hoe willen we hierop inzetten?

Het is nog niet zo heel duidelijk wat we precies willen realiseren vanuit het Klimaten netwerk. Dat willen we vooral samen met jullie bepalen! Een groep trekkers komt geregeld samen om kennis, nieuws en inspiratie binnen te brengen in het netwerk. Samen gaan we na op welke acties we best inzetten.

  • Een reeks zinvolle activiteiten? Een aantal projecten van idee tot uitvoering brengen in onze regio? Een webstek of nieuwsbrief met allerlei info, inspiratie en toeleiding naar nuttige bronnen? Een overzicht van bestaande activiteiten bij partnerorganisaties? Een Klimaten-vertegenwoordiging op grootse evenementen?

Zoals je merkt kan veel. Waar de goesting is, daar volgen we de weg.

Een medewerker van Avansa volgt dit proces en binnen de mogelijkheden wordt vanuit Avansa meegewerkt om de concrete plannen tot een goed einde te brengen.

KLIMATENNETWERK visuals FB postkaart Document A4 59 4 x 84 cm Dubbelzijdige poster A3 liggend 1