Digitaal nalatenschap

© Public Domain Dedication

Wat met mijn gegevens als ik er niet meer ben?

Start di 5 november '24
9:30 - 11:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Geraardsbergen
Denderstraat 31/35
9500 Geraardsbergen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

We doen steeds meer dingen online, maken accounts met paswoorden, slaan foto's op, enz... Maar wat als we er niet meer zijn? Wat gebeurt er dan met je online gegevens?

Onze online identiteit is ondertussen even belangrijk als ons offline leven. Daarom zorgen we maar beter ook op dat vlak voor een goede nalatenschap. Belangrijk hierbij is om niet alleen na te denken over gegevens, bestanden, foto’s, … die op je computer of smartphone staan maar ook en vooral over deze die online worden bijgehouden.


Wat bijvoorbeeld met je sociale media? Bijna alle sociale media bieden de optie om je online profiel veilig te stellen na je overlijden. De meeste bieden ook de mogelijkheid om een soort van herdenkingspagina in te richten. Breng eventueel een laptop mee als je zelf wil oefenen.

Ook lopende (digitale) abonnementen moeten beheerd worden. Dat kan wel eens moeilijk zijn voor nabestaanden indien ze geen toegang hebben tot accounts en paswoorden.


Tijdens deze workshop verkennen we het concept van digitale nalatenschap. Lilliana geeft tips en tricks om één en ander vooraf te regelen en laat je kennis maken met wachtwoordmanagers en het idee van een digitale kluis.

Meedoen

Inschrijven via de bibliotheek van Geraardsbergen

Praktisch

Let op: nieuw adres bibliotheek.

Sessies

 • di 5 november '24
  9:30 - 11:30
  Bibliotheek Geraardsbergen - Zaal Krakeling

Locatie(s)

 • Bibliotheek Geraardsbergen Denderstraat 31/35
  9500 Geraardsbergen Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Liliana Carrillo

Liliana Carrillo
Meer over Liliana Carrillo

In samenwerking met