Hoe leven we in 2050?

© Public Domain Dedication

De weg naar een duurzame toekomst door de ogen van Europa

Start ma 16 september '24
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar CC De Woeker
Woeker 3
9700 Oudenaarde

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De Europese ambities richting een duurzame transitie zijn gebundeld in de Europese Green Deal. In deze lezing ontdek je hoe de Europese instellingen deze groeistrategie willen realiseren en welke drempels en uitdagingen we moeten trotseren. Deze toelichting wordt zo interactief mogelijk aangepakt.

Tijdens deze lezing verneem je alles over de Europese ambities op vlak van duurzaamheid en hoe ver het daarmee staat. Zin om mee vooruit te blikken?


De Europese Commissie lanceerde net na haar aanstelling het ambitieuze plan om van Europa het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te maken, en dat tegen 2050. Onder de noemer van de Europese Green Deal, is er een bindende klimaatwet en een uitgebreid actieplan waarmee de Commissie onze gehele manier van leven wil transformeren. Met behulp van ambitieuze doelstellingen rond thema’s als mobiliteit, ons energiegebruik, onze manier van wonen …. belooft de Green Deal alvast een groene transitie te worden. Toch moet deze transitie daarnaast ook eerlijk en inclusief zijn, en mag ze de economische groei van de unie niet in de weg staan.


In deze lezing ontdek je waar deze Green Deal vandaan komt, hoe de Europese instellingen deze groeistrategie willen realiseren en welke drempels en uitdagingen we moeten trotseren om dit ambitieuze pakket aan ambities en maatregelen ook effectief te realiseren. Deze lezing wordt zo interactief mogelijk aangepakt.

Sessies

  • ma 16 september '24
    19:30 - 21:00
    CC De Woeker - CC De Woeker

Locatie(s)

Prijs

  • Gratis
    € 0

Begeleiding

Medewerker Europahuis Ryckevelde

Meer over Medewerker Europahuis Ryckevelde

In samenwerking met

  • Europahuis Ryckevelde
  • Stad Oudenaarde