Door-to-door: dialoog tussen burgers aanzwengelen

Hart Boven Hard is een burgerbeweging in Geraardsbergen én ver daarbuiten.

SOTR Joke Claessens

Stel jezelf even voor...

Ik ben Joke Claessens, actief binnen burgerbeweging Hart boven Hard in Geraardsbergen én ver daarbuiten. Samen met Joan Somers Donnelly zal ik de workshops 'Sociaal artistiek werk(t)', 's namiddags, en 'Door-to-door', 's avonds, tijdens de State of the Region begeleiden. Joan is cultureel werker en performance kunstenaar. Ze is afkomstig uit Ierland en woont nu in Gent. Ze werkt er bij Manoeuvre, een co-creatieve maakplek voor kunstenaars en diverse gemeenschappen.

Vanuit bezorgdheid over de stijgende polarisering en groeiende uitsluiting, willen we de dialoog tussen burgers aanzwengelen.

Wat is Door-to-door?

Door-to-door is een project van kunstenaarsplatform State of the Arts en burgerbeweging Hart boven Hard. Vanuit bezorgdheid over de stijgende polarisering en groeiende uitsluiting, willen we de dialoog tussen burgers aanzwengelen. We ontwikkelden artistieke tools en dialoogstrategieën voor één-op-één gesprekken in de publieke ruimte.

Via de Door-to-door tools willen we (je) in dialoog (laten) gaan met mensen waar we anders zelden mee praten. En niet over het weer, maar over hoe we samenleven, hoe we kijken naar uitsluiting, racisme, de klimaatcrisis en nog veel meer. Hoe komen we tot een echte dialoog, voorbij het herhalen en versterken van onze overtuigingen?

Hoe komen we tot een echte dialoog, voorbij het herhalen en versterken van onze overtuigingen?

Waarom deelnemen aan de State of the Region?

Tijdens dit evenement delen we onze ervaringen vanuit de vele lokale projecten van de afgelopen 2 jaar. In de avondworkshop zullen de deelnemers kunnen proeven van onze dialoogpraktijk.

Wie moet zeker deelnemen?

Ben je ook bezorgd over de stijgende polarisering en uitsluiting in onze samenleving? Ben je - als individu of organisatie - op zoek naar een manier om in gesprek te gaan met mensen die heel anders denken? Kom dan luisteren naar onze ervaringen en laat je inspireren!

Datum bericht ma 25 april '22