Evenement

State of the Region

We brengen iedereen in deze streek samen die aan de kar duwt (of trekt) voor een meer solidaire en verbonden samenleving, een meer duurzame streek voor iedereen en de versterking van de inwoners op vlak van mondigheid, weerbaarheid en mediawijsheid. 

Algemeen 25384461989 o

In de lente van 2022 organiseren we een ‘State of the Region’ vanuit Avansa, in samenwerking met o.a. de Federatie, belangenorganisatie voor de sociaal-culturele sector. Informatie, feedback, uitwisseling en ontmoeting zijn de kernwaarden van dit inspiratie- en netwerkmoment. Op die live bijeenkomst willen we iedereen in deze streek samenbrengen die aan de kar duwt (of trekt) voor een meer solidaire en verbonden samenleving, een meer duurzame streek voor iedereen en de versterking van de inwoners op vlak van mondigheid, weerbaarheid en mediawijsheid.

Want dat zijn de krachtlijnen van ons nieuwe beleidsplan: voor verbondenheid en tegen polarisatie; de inbreng van een sociale dimensie in de klimaatplannen, mediawijsheid voor iedereen en een aantrekkelijk vormingsaanbod over de maatschappelijk relevante thema’s. Daarvoor zoeken we medestanders en daarvoor willen we medestander zijn. We zoeken partners, individuele burgers, organisaties en verenigingen om samen meer slagkracht en meer impact te hebben.

De State of the Region zou moeten zijn: een motor voor krachtenbundeling, een hart onder de riem van iedereen die daar -soms eenzaam- mee bezig is, en een zweepslag voor het beleid.

Ben jij met jouw initiatief of organisatie met mediawijsheid, verbondenheid en sociale duurzaamheid bezig? Ken je inspirerende figuren, projecten, praktijken? Lig jij wakker van een van die thema’s en zoek je aansluiting om daadwerkelijk iets te veranderen in deze streek?
Contacteer eva.buyst@avansa-vlad.be. We zijn volop bezig met de voorbereiding en wie weet kan ook jij daar een rol in spelen.

Datum bericht ma 13 december '21