Oproep: we breiden onze levende bibliotheek uit

In een levende bibliotheek opent een mens zich als een boek, speciaal voor jou als lezer. Op een rustig plekje luister je naar een waargebeurd verhaal van verlies en veerkracht dat een Levend Boek je vertelt.

Blog foto 1

Persoonlijke gesprekken vergroten empathie en verbinden mensen over verschillen in achtergrond, herkomst, geaardheid, overtuiging…. heen. Ze doorbreken taaie clichés. Zo hopen we bij te dragen aan een meer verdraagzame, democratische samenleving.

Na 2 edities in Aalst en 1 in Lede, komt de levende bibliotheek in 2023 naar Ninove, in het najaar ook naar Geraardsbergen en Brakel. In de loop van de volgende maanden breiden we de bestaande collectie van 6 boeken graag uit!

Gezocht: nieuwe levende boeken

Ben jij ooit veel kwijtgeraakt en er toch weer bovenop gekomen? Ben jij ooit gered uit of ontsnapt aan een groot gevaar? Ben jij door een plotse wending in je leven geworden wat je nooit gedacht had te zijn? Heb jij al vaker gezegd: ‘Ik zou er een boek over kunnen schrijven’.

Dan heb jij een -klein of groot bijzonder verhaal te vertellen waar anderen inspiratie en kracht uit kunnen putten… dan ben jij een levend boek! Woon je in de Denderstreek, heb je een bijzonder verhaal over verlies en veerkracht en wil je dat aan anderen vertellen in een één op één gesprek?

De Levende Bibliotheek is een project van Avansa Vlaamse Ardennen-Dender vzw, gestart in samenwerking met het Agentschap Integratie en Inburgering.

Levende bibliotheek

Deelnemen aan de levende bibliotheek. Wat mag je verwachten?

Na een verkennend gesprek in de loop van maart brengen we de collectie levende boeken samen op zaterdagnamiddag 25 maart in Aalst.

  • Er volgt een voorbereiding van 3 halve dagen (gratis).
  • Hou alvast zaterdagnamiddag 25 maart, Paasmaandag 10 april en zaterdag 22 april (tot 14u) vrij.
  • Je maakt kennis met een toffe groep, je kiest zelf je verhaal en een titel, je oefent en krijgt feedback en steun.
  • ‘Ontlening’ tijdens 3 tot 5 evenementen van een halve dag in de Denderstreek in de loop van 2023. Daarvoor worden je kosten vergoed.

Meld je als kandidaat-levend boek aan bij sonja.focketyn@avansa-vlad.be.

Datum bericht di 14 februari '23