Februari 2024 - …

Verkiezingen 2024: wat zijn Avansa's plannen?

20240125 screenshot infosessie

Dit was de online infosessie op 25 januari

De verkiezingstrein van Avansa Vlaamse Ardennen–Dender is op gang getrokken: op 25/01 deden we onze plannen uit de doeken aan enkele organisaties binnen het brede netwerk in deze regio van de campagne ‘Ieders Stem Telt’.

Tegelijk vertelden ook LIGO vzw, vzw De Knoop - Teledienst Ninove, ACV, Welzijnszorg en LEVL honderduit over hun plannen. Kortom, het enthousiasme is groot en de eerste zaadjes voor samenwerking(en) geplant.

Verkiezingen PPT

Ben jij ook een professional, actief in onze regio maar kon je er niet bij zijn?

We hebben 3 vragen voor jou:

  1. Verspreid je onze (online-)bevraging mee via jouw communicatiekanalen? stuur een mailtje naar sofie.verspeeten@avansa-vlad.be en zij bezorgt jou een begeleidende tekst.
  2. Interesse in ons in-house IST-vormingsaanbod? Laat het ons weten vóór 1 maart. We bevestigen of er effectief een vormingssessie kan ingepland worden rond 1 april. Daarna zorgen we voor een concrete planning rond 1 mei.
  3. Wat zijn de plannen van jouw organisatie?

Contact: sofie.verspeeten@avansa-vlad.be of telefonisch via 0488/06.33.88.

2024. Een verkiezingsjaar.

Heel wat kansen, noden, invalshoeken én uitdagingen voor het middenveld. En haar partners. Avansa kan zich voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar de plannen van Avansa Vlaamse Ardennen-Dender rond al die verkiezingen. En hoe jij met jouw organisatie hierop kan inhaken en/of hoe Avansa’s plannen die van jouw organisatie kunnen versterken. Tijd om even samen rond de (online) tafel te zitten en af te stemmen dus.

Vijf (5!) verkiezingen staan er dit jaar op de planning: Europese, federale, Vlaamse, provinciale en gemeenteraadsverkiezingen. Gelukkig gebundeld op 2 dagen: de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen zijn gepland op 9 juni 2024, de provinciale en gemeenteraadsverkiezingen staan geprikt op 13 oktober 2024.

De verkiezingsresultaten en de mogelijke impact op onze samenleving, op onze sector. De invloed van sociale media en haar fake news. Het – voor velen – ongekende stemrecht bij de Europese verkiezingen voor 16-18 jarige Belgen & alle EU-burgers vanaf 16 jaar en bij de gemeenteraadsverkiezingen voor alle niet-Belgen. De afschaffing van de opkomstplicht bij de provinciale en gemeenteraadsverkiezingen. De steeds groter wordende druk op de democratie… Heel wat kansen, invalshoeken én uitdagingen😊.

Wij zullen vanuit een aantal verschillende invalshoeken mensen verbinden, bewegen en aan het leren zetten rondom de verkiezingen. En in extenso rondom Democratie an sich. We zouden het geweldig vinden als we hier en daar op jou en jouw organisatie mogen rekenen (bijvoorbeeld door onze acties en activiteiten te verspreiden in jouw communicatiekanalen). Tegelijk is Avansa ook nieuwsgierig hoe onze organisatie de plannen van jouw organisatie kan ondersteunen en versterken.