Mediawijsheid

Artificiële intelligentie kan je probleem oplossen

Heb jij een vraag waarvoor artificiële intelligentie de oplossing kan zijn? Het project amai! geeft iedereen de kans om samen met experts AI-oplossingen te ontwikkelen.

Amai artificiele intelligentie oproep 1080x1080

Amai! is een Vlaams project dat het brede publiek wil betrekken bij artificiële inteligentie. De letters AI zitten dus niet toevallig in de naam. Het doel van amai! is om experts en ‘gewone’ mensen samen een aantal AI-toepassingen te laten ontwikkelen. Slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen waarbij AI een rol speelt. En daar kan iedereen dus aan meedoen.

Want elke slimme oplossing begint met een simpele vraag. Neem als voorbeeld een spamfilter. Deze AI-toepassing zou ook nooit ontstaan zijn als niemand zich ooit had afgevraagd of het niet mogelijk zou zijn om de ochtend te beginnen met enkel de mails die er toe doen. Amai! is dus in eerste instantie op zoek naar 500 vragen.

Om mee te doen aan het project hoef je dus ook geen krak te zijn in technologie. De enige vereiste is een gezonde dosis voeling met de maatschappij. Op het platform amai.vlaanderen kan iedereen zijn vragen en ideeën indienen binnen vier thema’s: klimaat & milieu, gezondheid, mobiliteit en werk. Samen met experts en organisaties binnen de vier thema's, worden de ideeën verder uitgewerkt tot volwaardige oplossingen. Uiteindelijk worden ook vier ideeën tot werkelijkheid gebracht.

Wil jij dus mee aan de basis staan van een compleet nieuwe, maatschappelijk relevante AI-toepassing? Deel jouw vraag of idee dan op www.amai.vlaanderen!

Datum bericht di 27 april '21