Wat doet de kunst met het dorp, wat doet het dorp met de kunst?

Bezoek aan participatieve kunstprojecten op Kunst en Zwalm, gesprekken met kunstenaars en deelnemers. Kunst & Zwalm is de tweejaarlijkse tentoonstelling waarbij kunstenaars werk presenteren dat gemaakt werd voor een plek in het mooie landschap van de Zwalmstreek. Dit jaar vindt de tentoonstelling plaats op 28 en 29 augustus, 4-5 september en 11-12 september, telkens van 11 tot 18u. Startpunt is de kerk van Sint-Denijs-Boekel.

Kunst en Zwalm bij blogbericht4 1

“Between many others” project van Daniël Dewaele voor croxhapox als curator van Kunst & Zwalm, 2021
Kunstenaar Daniël Dewaele vertaalde de affiche van Kunst & Zwalm in de 7 meest gesproken talen buiten het Nederlands in de gemeente Zwalm.


Participatieve kunst…

In de editie 2021 van Kunst & Zwalm riepen verschillende kunstenaars mensen uit de streek op om op een of andere manier bij te dragen: inwoners, amateur-kunstenaars, bewoners van een woonzorgcentrum, vrijwilligers, lokale producenten...

Deze “participatieve” kunstwerken verdienen onze speciale aandacht: hoe gaan kunstenaars te werk om mensen te betrekken? Tot welke resultaten leidt dit? Welk effect heeft dat op de mensen die meedoen?

Op 11 september brengen we een bezoek aan Kunst & Zwalm. We bekijken een selectie van de werken en gaan dieper in op de achtergrond en het ontstaan met de makers -zowel kunstenaars als mensen die meewerkten-.
We nemen deel aan de lunch-performance van Samah Hijawih (in het Engels, met vertaling) en aan de performance van Community of Listeners.

In het bezoek zijn het toegangsticket, de lunch en performances inbegrepen.
Breng (indien mogelijk) een fiets mee of verwittig als dat niet kan.
Alle info en inschrijven klik hier

Lees ook de blogberichten over deze lunchperformance ‘De weg van oregano’, over Beehive Een sculptuur voor en ter ere van de bijen Cosco (louis De Cordier) en over Maria pimp mijn rusthuis ‘Huize Roborst wint de lotto van Karel Thienpont

Datum bericht ma 30 augustus '21