Mediawijsheid

Workshops Digitale Oefenkansen voor begeleiders gestart

In de loop van de maand december starten de train-the-trainer opleidingen van het project ODOK.

ODOK visual

In de loop van de maand december starten de train-the-trainer opleidingen van het project ODOK. Gezien de corona-situatie vinden de twee workshops online plaats in december vanaf.

Ondertussen zijn we ook gestart met het contacteren van organisaties die kunnen intekenen op de workshops voor vrijwilligers en medewerkers. De eerste reacties uit Ronse lopen stilaan binnen. Er zijn ook gesprekken voorzien in Zottegem en Ninove. Maar het is de bedoeling om nog meer steden in het werkingsgebied 'aan te doen'. Het project loopt over 2 jaar, er kan dus gespreid worden en men hoeft niet meteen in te tekenen.

Het is de bedoeling dat deze vrijwilligers en medewerkers meer leren over digitale ongelijkheid en mogelijke invalshoeken om hier aan te werken. Het komt erop aan om de oefenkansen te zien en waar mogelijk door te verwijzen naar een opleider. Gezien de finale doelgroep moet dit echter zeer omzichtig gebeuren. Het is namelijk geen rechte lijn waarbij je mensen aan zou spreken en ze de volgende week al starten met een opleiding.

Het traject voor medewerkers en vrijwilligers loopt over 3 sessies, data, uren en plaats af te spreken met de betrokken of de organisatie. De workshops kunnen we gratis aanbieden dankzij de steun van de Koning Boudewijnstichting.

Wil je meer weten? Ken je vrijwilligers of medewerkers die interesse hebben? Heb je nog vragen?

Neem een kijkje op deze pagina of neem contact op met Stefaan Van der Biest, contactgegevens hier onder.

Met steun van de Koning Boudewijnstichting en het ING Fonds voor een digitalere samenleving

Contactpersoon project Ondersteuning Digitale OefenKansen

Datum bericht di 7 december '21